Go Back   Russisk-Dansk Forum > Dansk visum og opholdstilladelses emner

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-05-2010, 15:23
Christian Sestoft
Guest
 
Posts: n/a
Default Turistvisum til Danmark?

Dansk Erhverv samler viden om dansk visumpraksis.
Hvordan oplever I processen med turistvisum-ansøgninger til DK?
Hvad er godt og hvad er skidt? Hvordan får vi flere russiske turister til Danmark?

Svar gerne direkte til chs@danskerhverv.dk. Husk navn og adresse.

Tak for hjælpen.

mvh
Christian Sestoft
Markedschef (og medlem af Integrationsministeriets Visumarbejdsgruppe).
Dansk Erhverv

www.danskerhverv.dk
Reply With Quote
  #2  
Old 03-05-2010, 15:55
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej Christian !

Velkommen her på Russisk - Dansk - Forum. Vi er glad for at du spøger om netop dette jeg er sikker på mange af vores medlemmer vil svare dig på dette.

Og jeg vil opfordre til at du holder et vågent øje med denne post for jeg ret sikker på mange af dem har en del på hjertet . Hvilke jeg næppe tror er rar læsning.

Vi her på Forummet er meget utilfredse med de love og regler som er her i´landet både på Visum området men så sandelig også på udlændinge området med de love og nye tiltag som bliver lavet.

Man siger at Danmark er et demokratisk land ja det gælder da kun for danske statsbogere og ikke for vores Russiske og Ukrainske kone som hver dag skal leve med at de bliver behandlet som treide rangbogere her i det så Demokratiske Danmark.

Så min mening er at hvis Danmark skal have fler turister fra Rusland så skal EU snarest mulig droppe visum pligten mellem EU og Rusland. Russerne har mange andre muligheder for at rejse ud i verden uden de skal have alle de problemmer med krav og specielle rejse bureaure og hvad ved jeg og derfor er Danmark bare ikke intresant.

Mvh.
Astra16V
ADMINISTRATOR.
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-05-2010, 16:01
T63
Guest
 
Posts: n/a
Default

Den er svær denne her!

Når man tænker på de politiske motiver der ligger bag og vælger at indplacere Rusland i 'Immigrationslandegruppen med referencebegrænsning' med begrundelsen i at der er stor immigrationsrisiko.
Samtidig har Rusland arbejdet på at lave en visumfri aftale med Danmark og vi takkede pænt nej, så ser jeg ikke at et svar herfra vil gavne nævneværdigt i de politiske overvejelser.

Jeg vil sende aben videre til de af jer der har en russisk kvinde hos jer, de er nok de bedste til at svare helt nøjagtigt på dette.
Spørgsmålet er; vil det have en gavnlig effekt på turisttilstrømningen fra Rusland til Danmark?T63
Moderator
Reply With Quote
  #4  
Old 04-05-2010, 13:44
BAT*21's Avatar
BAT*21 BAT*21 is offline
Contributing Member

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: May 2009
Location: Jylland
Posts: 716
Default

Hvorledes vil det kunne have en gavnlig effekt på tilstrømingen af turister, når den almene russer ikke har så meget til sig selv, som en dansker har ?
Selv tyskerne synes de bliver flået ind til skindet, når de er turister i Danmark.

Det tungtvejende problem i dette her spørgsmål er, at det normalt ikke er muligt for en eks. sovjetborger, at være det vi forstår ved alm. turist i Danmark, eftersom de ganske enkelt ikke får adgang til visa, hverken som enkeltmandsperson, eller familie.

De få udvalgte der begunstiges med visa, er dem der har modtaget en invitation fra en Dansk mand.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-05-2010, 16:27
Jas's Avatar
Jas Jas is offline
Administrator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Gilleleje
Posts: 100
Default

Jeg skal snart til og igang med at lave et Visum og jeg er bare ved at falde død om bare på at se alt det jeg skal igennem for at få min kone på besøg. jeg forstår godt at der er mange der kommer ind i danmark på en forkert måde og at man gerne vil til livs med dette men hvorfor skal det gå ud over dem hvor det er den gode måde.

Jeg vil snart sende en mail klart.


Hilsen
Jas
Reply With Quote
  #6  
Old 04-05-2010, 17:18
T63
Guest
 
Posts: n/a
Default

En sød lille anekdote må vel være på sin plads her:

For et år siden skrev jeg tæt sammen med en vidunderlig pige, som bor i Krasnoyarsk.
Hun kunne godt lide at rejse fortalte hun mig. Hun havde været i Europa, men aldrig besøgt Danmark.
Hun fortalte så, at hun igen planlagde, altså i 2009, en ferie i Europa på knapt en måned.

Efter godt 1½ måned, hvor jeg intet hørte (havde så selv været i Rusland), kom der brev fra hende og her fortalte hun nu, at nui havde hun været afsted og lige ankommet.
Denne gang havde hun besøgt Danmark.

Gæt lige en gang hvor mange dage hun tilbragte i Danmark af de 3 lande hun nåede at besøge.
(Hun havde været væk i 28 dage, inkl. rejsen.)

Her: 2 dage!


Ja, trak lidt på smilebåndet . . . for som hun sagde; Et dyrt land. Resten vil jeg ikke referere, dette her må vist være nok.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-05-2010, 17:56
Mikaudi's Avatar
Mikaudi Mikaudi is offline
Junior Member

Lenins medalje 

 
Join Date: May 2009
Posts: 248
Default

Hej Christian.

Først og fremmest vil jeg give Bat ret, der er stort set ingen almindelige russere som har penge til at rejse.
Hvis der så skulle være nogle som gerne ville til Danmark, så har de nok mistet modet lang tid før de overhovedet er nået til en dansk ambassade.
Visum til Danmark har jeg været involveret i een gang, og jeg gør det aldrig mere. Til al held findes der jo nogle "smuthuller" som vi her på siden benytter os af, for at få vores koner eller kærster til Danmark.
Jeg ville meget gerne fortælle dig om min oplevelse vedr. visum ansøgningen til min tidligere kærste, men jeg gider ikke bruge tid på det, for det vil fylde 2 til 3 A4 sider. Spørger man myndighederne så ved de ikke en pind om noget som helst og al papirnusseriet er kun til for at folk på forhånd skal opgive at søge om visum til Danmark.

Jeg blev gift med en dame fra Sankt Petersborg, og hun kom til Danmark på et finsk schengenvisum. I Sankt Petersborg går man op på den finske ambassade og så har man et schengenvisum på blot 14 dage. - og hvor lang tid tager det at få visum til Danmark - ja det tog min tidligere kærste 4 måneder.

Jeg ved godt, at der pr. 5. april er kommet nye regler, hvor en visum ansøgning SKAL færdigbehandles på max. 15 dage, ja-ja goddag mand økse skaft - det er jo at sætte blår i øjenene på folk - for ambassaderne sender alligevel ansøgningerne til Udlændingestyrelsen, og se - så er det jo lige ting tager tid - ikk´. Når man på en ambassade ikke kan udstede et visum til en dame på 48 år, som har kendt mig i et år og jeg har besøgt hende fem gange - ja så ved jeg ikke rigtig hvem der skulle kunne få visum.

Jeg gider ikke bruge mere "krudt" på visum til Danmark - det vil alligevel ikke ændre sig til det bedre - så jeg bruger lige "smuthullet" igen, her i juni.

Mvh.
Mikaudi
Reply With Quote
  #8  
Old 05-05-2010, 11:35
Christian Sestoft
Guest
 
Posts: n/a
Default Turistvisum vs. besøgsvisum

Tak for de mange svar med historier fra "virkeligheden".

Jeg er som nævnt særlig optaget af Turistvisa - ikke at forveksle med besøgsvisa i forbindelse med besøg hos familie og venner i DK.

Se evt. de forskellige visumkategorier på: http://www.ambmoskva.um.dk/en/menu/C...ng+for+a+visa/

Vh
Christian
Dansk Erhverv
Reply With Quote
  #9  
Old 05-05-2010, 13:04
T63
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hej Christian.

Er der en bestemt årsag til du spørger ind til netop det russiske folk?

Med turistvisa er der intet godt og lidt skidt - lidt skidt pga. de tunge administrative sagsgange og krav gennem de danske regelsæt.

Hvad kan man gøre? mit svar er: intet!

En gennemsnitsrusser får udbatalt ca. 1/6 i løn af hvad en dansker gør, så behøver man nok ikke den store akademiske eksamen for at regne ud hvad det betyder.
Det gjorde sig også klart i mit forrige indlæg.

De mere velkonsoliderede russere har lidt friere hænder, men her tror jeg ikke Danmark er særligt attraktivt som turistmål.


Hilsen

T63
Reply With Quote
  #10  
Old 05-05-2010, 19:57
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej Chrsitian !

Ja jeg kunne også godt tænke mig at vide hvorfor du spøger ind til det med Russerne ??? Men hvis du skulle være i tvivl så er lige visum reglerne for TURISTER her. LÆS OG NYD så forstår du hvorfor der ikke kommer Russiske turister til Danmark.

Rejsebureau- og turistordninger
Danmark har i en årrække haft en særlig rejsebureauordning for turister fra Rusland og Kina. Den såkaldte ADS-ordning i Kina omfatter udelukkende turistgrupper.

Den 1. juli 2008 blev der indført nye rejsebureauordninger for turister fra Ukraine og Indien samt en udvidet rejsebureauordning i Kina, som også omfatter turister, der rejser enkeltvis. Disse ordninger gør det lettere for statsborgere fra de pågældende lande at komme til Danmark på turistbesøg.

En rejsebureauordning betyder, at den danske repræsentation (ambassade eller generalkonsulat) i hvert af de fire nævnte lande er bemyndiget til at udstede visum for op til 30 dage til turister fra disse lande.

Det er en forudsætning
•at der er tale om en rejse, der er arrangeret af et rejsebureau, som er akkrediteret til ordningen af Udlændingeservice, og et rejsebureau fra det pågældende land, der af den danske ambassade eller det danske generalkonsulat er akkrediteret til ordningen
•at der foreligger dokumentation for, at rejsen er købt som en samlet pakke, der mindst omfatter transport og hotelreservation.
Inden visum udstedes, skal det udenlandske rejsebureau ved hver enkelt ansøgning forevise dokumentation for, at der er indgået aftale med et af Udlændingeservice akkrediteret rejsebureau om det konkrete besøg samt, at rejsen er købt som en samlet pakke, der mindst omfatter transport- og hotelreservation.

Ansøgningen om visum indgives af rejsebureauet i det pågældende land. Den danske repræsentation kan dog indkalde ansøgeren til en personlig samtale eller bede om yderligere oplysninger.

For, at der kan udstedes visum efter ordningen, skal de almindelige betingelser for udstedelse af Schengen-visum være opfyldt. Læs mere om betingelserne for at få visum.

Yderligere oplysninger om rejsebureauordningerne kan fås ved henvendelse til visa@us.dk.

Og så til sidst så kig på sagbehandligstiden i US 3 MRD. Det gider folk simpelthen ikke have alt det bøvl med end ikke Russerne. De har rig lelighed til at rejse andre steder hen i verden hvor det er meget nemmere for dem og meget mere atraktivt. Dette ved jeg fordi min egen kone har rejst meget og hun ville aldrig drømme om at tage på ferie i Danmark . Og de ny rige i Rusland jamen de har deres store både og palladser rundt omkring i verden så de gider ikke lille Danmark.

Det med love og regler her i landet jamen det kan vi takke den nuværende regering for samt det magthavende parti uden jeg behøver at nævne navne .

Men christian jeg bed mærke i din første post at du skrev du var med i integrationsministerens visumarbejdsgruppe hvad er det for en gruppe og hvad er jeres opgave ??? og har i nogen form for indflydelse ?? .

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
Reply

Tags
dansk erhverv, turisme, turistvisum, visum

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 20:20.