Go Back   Russisk-Dansk Forum > Rejser til Rusland, Hviderusland, Ukraine og det tidligere Sovjetunionen

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 08-02-2010, 11:32
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej !

Nå så er sagen klar . Jeg har pt her kl. 11.28 talt med US og reglerne er således efter US egen udsagn .

På processeult ophold i danmark er man her på nogle specielle regler dette giver IKKE ret til ud og indrejse af danmark . End ikke hvis man flyver direkte til Tailand den GÅR IKKE ! Damen sagde så hvis man ønsker at komme tilbage til DK skal man søge om en tilbagerejse tilladelse og den gives kun i nogle specielle forhold og det er IGEN GARANTI for man får en tilbagerejsetilladelse.
Hvis det forholder sig sådan at kvinden er her på processeult ophold så må og skal hun blive her i landet. Hun godt rejse hjem men kan så IKKE rejse tilbage før sagen er afgjort. Dette er hvad US dags dato har fortalt mig.

Mvh.
Astra16V
ADMIN
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #12  
Old 08-02-2010, 11:47
BAT*21's Avatar
BAT*21 BAT*21 is offline
Contributing Member

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: May 2009
Location: Jylland
Posts: 716
Default

Det lyder meget rigtigt Astra, så er der i grunden ikke lavet om på meget.
Da vi for 2 år siden indgav ansøgning til familiesammenføring hos fremmedpolitiet, der gik jo desværre de præcis 2 uger, inden vi modtog brev fra screenteam 1, om at min hustru gerne måtte opholde sig her på det processuelle ophold, men visa udløb 4 dage før, så jeg sagde til hende, at det nok var bedst hun satte sig op i flyveren.

Det ringede jeg og fortalte sagbehandleren inde hos US og så sagde han, at det skulle de altså vide, sådan noget,...........jamen det er jo også derfor jeg ringer og fortæller dig det nu,..........
Hvorfor er hun rejst hjem, spurte han ?
Fordi hendes visa udløb og der var ingen af Jer inde hos US, der kunne / ville svare på, om hun måtte blive, da vi ikke havde modtaget noget brev, så derfor overholder vi reglerne og hun rejste hjem.

Nå nå, men det skulle vi bare have vidst, for så kunne vi have lavet et tilbagerejsebevis til hende,..............
OK,- men jeg kan jo ikke spørge desang. når det ikke er til at få fat i nogen af Jer !!!
Reply With Quote
  #13  
Old 08-02-2010, 13:53
kroshka kroshka is offline
Retired

Lenins medalje 

 
Join Date: Dec 2009
Posts: 242
Default

Ja, Astra16V - det er da halvejs klar tale fra damen i US, men så må man jo mene, at Mikaudi's situation var speciel.

Mikaudi - var det et Multiple Entry Schengen Visum de fik - eller et der var begrænset til DK?
Reply With Quote
  #14  
Old 08-02-2010, 14:38
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Kroshka !

Ja det er et multry intry visa Mikaudi´s kone og datter har men eg spurgte ikke om man måtte rejse ud og ind i DK igen hvis man har et gyldig visa mens ens FS sag behandles og det ringer jeg til dem imorgen og spøger efter. Så skal jeg poste svaret så snart jeg har det. Men Mikaudi kan måske fortælle lidt om hvordan det kan lade sig gøre under processeult ophold. Jeg kan kun hendholde mig til hvad jeg fik aom svar af damen i US. Og her meldigen klar at det KUNNE MAN IKKE . processeultophold er kun en speciel tilladelse til at opholde sig her i landet og ikke andet. Men jeg kontakter US igen imorgen.

Mvh.
Astra16V.
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #15  
Old 08-02-2010, 15:16
kroshka kroshka is offline
Retired

Lenins medalje 

 
Join Date: Dec 2009
Posts: 242
Default

Igen - jeg skal da ikke udtale mig skrå-sikkert, men hvis man har gyldigt multiple entry visa, hvor skulle man så ikke have lov til at rejse ud og ind, så længe visum er gyldigt - uanset om man har indgivet FS-ansøgning. Jeg har svært ved at forestille mig, at en FS ansøgning annullerer ens visum. Hvorfor skulel det dog det - der bliver jo ikke stemplet i ens pas - hvis man sender FS-ansøgning ind, eller aflevere FS-ansøgning hos det lokale politi.

Så derfor læser jeg Mikaudi's indlæg som om, at de har fået multiple entry visa fornyet mens de var i DK - og efter deres visa var udløbet.

Men hvis du nu ringer til US igen - så kunne det være rart at vide noget om, hvad de mener, der skal til for at man må rejse frem og tilbage til f.eks. sit hjemland for at f.eks. at pakke lidt flere ting og meddele f.eks. sine familiemedlemmer, at man nu er blevet gift og skal bo i DK. Altså som sådan ikke et "nødstilfælde".
Reply With Quote
  #16  
Old 08-02-2010, 16:01
Mikaudi's Avatar
Mikaudi Mikaudi is offline
Junior Member

Lenins medalje 

 
Join Date: May 2009
Posts: 248
Default

Hvis vi lige tager den fra begyndelsen.

Den 11. januar afleverede vi ansøgningen om FS, og min kone fik processuelt opholdtilladelse med det samme.
Min kones finske schengenvisum udløb den 23. januar.
Den 26. januar, tog vi ind til US med ansøgningen vedr. tilbagerejse tilladelsen.
I ansøgningen søgte vi om udrejse den 29. januar og tilbage rejse senest den 15. marts. Min kone er ansat i et ejendomsmæglerfirma, og vi skrev i ansøgningen, at min kone skulle hjem og afslutte sit arbejde, hvor hun bl.a. skulle afhente div. dokumenter fra retten vedr. hussalg ect. og leje sin lejlighed ud. I datterens ansøgning skrev jeg "hun følger moderen".

Damen ved skranken i US kiggede ansøgningerne vedr. tilbagerejsetilladelsen igennem. Derefter spurgte hun om De skulle mellemlande i andre lande end DK og Rusland. "Nej, De flyver direkte" svarede jeg.
OK - sagde damen fordi - hvis De skulle mellemlande skulle De have schengenvisum, nu behøver De kun visum til DK.
Hvis I lige venter 5 minutter skal jeg lave visumet med det samme.

Efter 5 min. kom hun tilbage med et multi-entry schengenvisum til begge gyldigt fra 29. januar til 29. marts.
Jeg blev nysgerrig og spurgte om De ikke kun skulle have visum til DK, "jo, men det var lettere på den her måde" svarede damen.
Jeg spørger så om De bare kan komme og gå som De vil i denne periode overalt i schengen - hvortil jeg fik svaret - JA.

Se - nu ligger det jo sådan, at når jeg får et svar jeg gerne vil høre, begynder jeg jo ikke at "bore" i det, og vi "daffede" af med disse visumer.

m.v.h.
Mikaudi
Reply With Quote
  #17  
Old 08-02-2010, 16:16
BAT*21's Avatar
BAT*21 BAT*21 is offline
Contributing Member

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: May 2009
Location: Jylland
Posts: 716
Default

Nej man skal endelig ikke bore i noget, så finder de måske bare ud af, at de har lavet noget galt, så det er bare om at komme ud af røret !
Reply With Quote
  #18  
Old 08-02-2010, 17:17
kroshka kroshka is offline
Retired

Lenins medalje 

 
Join Date: Dec 2009
Posts: 242
Default

Mikaudi - har du et link til hvor man kan se, hvordan en sådan ansøgning ser ud?
Reply With Quote
  #19  
Old 08-02-2010, 19:34
Mikaudi's Avatar
Mikaudi Mikaudi is offline
Junior Member

Lenins medalje 

 
Join Date: May 2009
Posts: 248
Default

Kroshka.

Ansøgningen findes på:
ny i DK - blanketter - familiesammenføring - tilbagerejsetilladelse

Den kan printes ud eller downloades som word fil akkurat på samme måde som ansøgningen vedr. ægtefællesammenføring.
Reply With Quote
  #20  
Old 08-02-2010, 19:45
kroshka kroshka is offline
Retired

Lenins medalje 

 
Join Date: Dec 2009
Posts: 242
Default

Tak skal du have. Det er jo ikke som om det kræver så meget information, men blot en forklaring på, hvorfor man gerne vil rejse...

( http://www.nyidanmark.dk/NR/rdonlyre...else_3_003.pdf )
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:04.