Go Back   Russisk-Dansk Forum > Dansk-russiske ægteskaber og forholdsdiskussioner

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-04-2015, 18:43
pip4 pip4 is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2
Default Mange gode svar

Jeg er ny her i forummet, og har læst og forstået meget. Det er underligt, at vi som land har brug for så mange regler og begrænsninger for dem, der har fundet kæresten uden for landets grænser.

Jeg har selv mødt en kvinde, der bor i Penza med hendes datter på 12, og vi har efterhånden mødtes nogle gange - både i Rusland, et par byer i Europa og her i DK, men vi kunne jo godt tænke os noget mere.

Umiddelbart tror jeg, at jeg kan imødekomme de basale krav til økonomi, tilhørsforhold, hus osv. som der kræves for at få hende til Danmark, men herefter er min viden og forståelse af regler noget mere ulden - også selvom jeg har læst mange af jeres rigtigt gode beskrivelser.

Hvis vi blev gift og hun kom til DK, så er der det med sprogskolen, som jeg går ud fra er på min regning - ikke sandt ?
Hvad med hendes datter ? - Kan hun "bare" komme med, hvis ellers hendes far siger ok ?

Jeg er i det hele taget noget i tvivl om hvordan en sådan sammensat familie vil komme til at fungere her i DK - jeg lytter meget gerne til jeres erfaringer

Rigtig god påske !
Reply With Quote
  #2  
Old 03-04-2015, 00:42
Klendinika's Avatar
Klendinika Klendinika is offline
Super Moderator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Jan 2014
Location: 4200
Posts: 844
Default

hej

vi tager den lige i rækkefølge. Ja, hendes datter kan kommer med, især hvis faren er indforstået. Det er også muligt, hvis han ikke er, men kræver noget mere papirarbejde og tid.
Og husk tiden. Danmark lukker grænsen den dag de fylder 15/16 ??

Når i så er blevet gift, så skal i ansøge om familiesammenføring (FS) og det tager 2-3 måneder. I den tid, er der ikke andet at gøre end at vente.

Når så FS er kommet igennem, går der få uger med at få sygesikringskort, kontrakt med kommunen (og vel få indskrevet datter i en integrationsklasse*). Kort tid efter påbegyndes sprogskolen, der er gratis !!!

* en klasse de fleste kommuner har, hvor børn af forskellige aldre, går og lære dansk indtil de kan udfases til en almindelig folkeskole.

Efter i har fået FS skal du have lavet skattekort om, da hun er uden arbejde, kan hendes fradrag overføres til dig. Har en værdi på 1300-1500 kr. om måneden. I den forbindelse er der også med noget børnepenge og derfor skal din kone har en bankkonti.

Så er det bare at vente til de skal videre i systemet, efter endt dansk undervisning.

håber det gav mening.

NB: lad hende få kørekort INDEN hun kommer til Danmark for at blive gift !!! kortet kan ombyttes til dansk kørekort.

Iøvrigt, men kone er fra 'nabobyen' 240 km derfra.
__________________
Follow Hermius1 + http://rusland-info.weebly.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 03-04-2015, 16:59
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Quote:
Originally Posted by pip4 View Post
Jeg er ny her i forummet, og har læst og forstået meget. Det er underligt, at vi som land har brug for så mange regler og begrænsninger for dem, der har fundet kæresten uden for landets grænser.

Jeg har selv mødt en kvinde, der bor i Penza med hendes datter på 12, og vi har efterhånden mødtes nogle gange - både i Rusland, et par byer i Europa og her i DK, men vi kunne jo godt tænke os noget mere.

Umiddelbart tror jeg, at jeg kan imødekomme de basale krav til økonomi, tilhørsforhold, hus osv. som der kræves for at få hende til Danmark, men herefter er min viden og forståelse af regler noget mere ulden - også selvom jeg har læst mange af jeres rigtigt gode beskrivelser.

Hvis vi blev gift og hun kom til DK, så er der det med sprogskolen, som jeg går ud fra er på min regning - ikke sandt ?
Hvad med hendes datter ? - Kan hun "bare" komme med, hvis ellers hendes far siger ok ?

Jeg er i det hele taget noget i tvivl om hvordan en sådan sammensat familie vil komme til at fungere her i DK - jeg lytter meget gerne til jeres erfaringer

Rigtig god påske !
Hej .

For at i kan opnå FS så er der flere vigtige elementer i skal igennem og det er at for det første skal alle papirerne være i orden og oversat af godkendt translatør med apostille på dem .

Der næste skal faren til datteren spørges om han vil give skriftlig tilladelse til at barnet forlader den Russiske Federation . Her skal i være opmærksom på at Dansk lovgivning siger at der SKAL være søgt om FS inden barnets fyldte 15 år , så i har lidt tid at løbe på men regn ikke med faren sådan lige indvilger i at lade sit barn forlade ladet og regn med det vil give problemmer .

Når og så fremt FS er søgt så er der en vente tid på godt 3 mrd og i den tid skal i vide at kone og barn på ingen måde kan få hjælp nogen steder fra uden bruger betaling så læge besøg er for egen lomme.

Når så FS er i hus så kan man påbegynde skole for barnet og moren gratis samt sygesikringsbevis vil dukke op efter nogle uger dog lidt an på hvilke kommune det er og hvor langsom de er til at få det lavet.

Du/ i skal så vide at så snart FS er i hus kan du få din kones uudnyttet skatte fradrag fra den dag FS er meddelt , hvilke betyder at du skal henvende dig til SKAT for at få dette lavet men det er en hjælp til økonomien som bliver noget kun stram med kun en indtægt .

Regn ikke med at din kone kan finde job her i landet sådan bare lige men hellige jer sprogskolen og sørg for hun lære godt danske hvilke er et must for at finde et job. Ydermere så er der i alt 6 moduler på sprogskolen hvor af de 5 skal beståes, det 6 modul er det som giver ret til videre gående uddannelser så skal hun have en ny uddannelse her i landet så skal modul 6 beståes .

Dog skal det også nævnes at tager man en kortvarig uddannelse på 2 år så er man dagpenge berettiget efter endt uddannelse , så lidt goder er der trods alt.

Håber det hjalp dig lidt mere på vej .

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-04-2015, 01:52
Klendinika's Avatar
Klendinika Klendinika is offline
Super Moderator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Jan 2014
Location: 4200
Posts: 844
Default

Quote:
Du/ i skal så vide at så snart FS er i hus kan du få din kones uudnyttet skatte fradrag fra den dag FS er meddelt
I øvrigt (medmindre loven er lavet om) er det fra den dag hun sætter fod på dansk jord for at blive. Dvs ankommer hun i marts, i bliver gift fx i maj og får FS i september, så er det altså fra marts hun får skattefradrag.
__________________
Follow Hermius1 + http://rusland-info.weebly.com/
Reply With Quote
  #5  
Old 04-04-2015, 02:14
Klendinika's Avatar
Klendinika Klendinika is offline
Super Moderator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Jan 2014
Location: 4200
Posts: 844
Default

se link:
http://www.familieadvokaten.dk/breve-900/b900-521.html

Og jeg har tjekket på retsinformation. De nævnte paragraffer er ikke lavet om.
__________________
Follow Hermius1 + http://rusland-info.weebly.com/
Reply With Quote
  #6  
Old 05-04-2015, 11:10
pip4 pip4 is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2
Default Takker ...

Tak for de opridsede forløb og de giver helt bestemt mening. Jeg er helt sikkert klar over at det ikke er en "bare lige" opgave, der kan ordnes i løbet af en weekend

Det er bestemt ikke umuligt, at jeg vender tilbage med flere spørgsmål !

Findes der forøvrigt steder hvor det er muligt at mødes med landsmænd ?
Reply With Quote
  #7  
Old 05-04-2015, 11:21
Klendinika's Avatar
Klendinika Klendinika is offline
Super Moderator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Jan 2014
Location: 4200
Posts: 844
Default

hej

jo, der findes forskellige klubber rundt om i landet, har selv været med til at stifte en (se under russisk kultur i Danmark).

Derudover er det ud på de sociale medier, fjæsbogen og odniklassi - så kan hun sikkert finde venner.
__________________
Follow Hermius1 + http://rusland-info.weebly.com/
Reply With Quote
  #8  
Old 14-06-2015, 18:48
KrisRid KrisRid is offline
New Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 2
Default Snart giftes.

Hej jeg har været så heldig at finde en dejlig pige fra rusland, det var ikke helt planen men det skete og vi har besluttet os for at blive gift til sommer også søge om familiesammenførsel her efter. hun er lige blevet færdig med sin "master".

men mit spørgsmål er ang dokumenter der skal bruges for familiesammenførsel.

vi er blevet lidt i tvivl om hvad der skal oversættes og stemples.
og hvilke dokumenter vi egentlig skal bruge, jeg synes ikke det var så mange dokumenter i følge det man ser på siden om familie sammenførsel

vi har allerede apostile på den rusiske version af det certificat om at hun ikke er gift, skal vi også have det på det engelske ?

alt hjælp er velkommen, da jeg godt nok synes det er svært at finde rundt i det hele engang i mellem.

- Kris
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:04.