Go Back   Russisk-Dansk Forum > Dansk-russiske ægteskaber og forholdsdiskussioner

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15-12-2011, 16:15
Belarus Belarus is offline
Retired

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Aug 2010
Location: Fra Holstebro/Struer
Posts: 344
Default Undervisning i Danmark

Hej allesammen.

Jeg ved at rigtig mange på dette forum er her med henblik på at finde en kæreste fra Rusland, Belarus eller Ukraine.

Vi har mange gode spørgsmål, vedr. rejser, visum, besøg, ægteskab mm.
Det er også meget godt. Astra og andre har rigtig gode svar til jer, som jeg er sikker på i kan bruge.

Men jeg synes vi mangler at få belyst en vigtig ting.

Når i har fået familiesammenføring med jeres koner i Danmark. Hvad så?

Efter at have fået cpr.nr, sygesikringskort mm, skal jeres koner, som loven foreskriver, gå på sprogskoler.
Det er en rigtig god ting. Staten giver personer 3 år til at gå igennem uddannelsesforløbet. Herunder beskrives hvordan:


Undervisningsmodellen

Beskrivelse af danskuddannelserne:
Danskuddannelse 1
Danskuddannelse 1 er tilrettelagt for kursister, som ikke kan læse og skrive på deres modersmål, samt latinske analfabeter, som ikke behersker et europæisk skriftsystem.
Uddannelsen lægger især vægt på mundtlig dansk, så kursisterne kan begå sig i hverdagens almindelige situationer. Kursisterne lærer også at læse og skrive enkle tekster på dansk samt får viden om arbejdsmarkedet og det nære samfund. Måler for uddannelsen er, at kursisterne kan varetage et ufaglært job og virke aktivt som borgere i Danmark.


Danskuddannelse 2
Danskuddannelse 2 er tilrettelagt for kursister, som har en kort skole- og uddannelsesbaggrund fra hjemlandet.
Kursisterne lærer at forstå, tale og læse dansk, så de kan klare sig i hverdagen og på arbejdspladsen. Der lægges vægt på at lytte og (sam)tale.
Kursisterne skal også kunne skrive enkelte tekster.
Målet for uddannelsen er, at kursisterne skal kunne få et job og fungere aktivt som borgere i det danske samfund. Desuden skal undervisningen kvalificere kursisterne til at deltage i kompetencegivende AMU-kurser eller anden faglig efteruddannelse sammen med danske kolleger. De skal også kunne deltage i sosu-uddannelserne (grundlæggende social- og sundhedsuddannelser) eller andre kompetencegivende erhvervsuddannelser, evt. med støtte i form af supplerende danskundervisning under uddannelsen.

Danskuddannelse 3
Danskuddannelse 3 er tilrettelagt for kursister, som har en mellemlang eller lang skole- og uddannelsesbaggrund. Det kan fx være en erhvervsuddannelse, en gymnasieuddannelse eller en videregående uddannelse.
Tempoet og niveauet er noget højere end på Danskuddannelse 2. Kursisterne lærer at perspektivere problemstillinger og inddrage generel kulturel, historisk og samfundsmæssig viden. De nuancerer deres talte og skrevne sprog, så de kan argumentere for personlige holdninger og synspunkter på dansk.
Målet for uddannelsen er, at kursisterne skal kunne få et job eller tage fortsat uddannelse samt at kunne fungere aktivt som borger i det danske samfund.

Efter dansk uddannelse 3, med et gennemsnit på 7, ifølge den nye karakterskala, kan man blive optaget på modul 6. Denne modul er dog frivillig, men åbner døren for videregående uddannelser. Denne modul afsluttes med studieprøven.
Reply With Quote
  #2  
Old 17-12-2011, 17:20
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej !

En helt fin tråd at lægge op her på RDF, den vil jeg gøre til en STICKY så den bliver nem at finde.

Det skal lige nævnes at før den nye karatere skala kom så var det 10 som skulle være gennemsnittet og ja det klarede min dejlige kone helt uden problemmer og bestod både modul 6 og studie prøven samtidigt med hun studerede på Aalborg university collage .

Men ja studie prøven er billetten til videregående uddannelser og hvis man som min kone tager en to årige kort uddannelse skal man inden 1 mrd før man er færdig melde sig i en A-Kasse og så er man dagpengeberretiget der efter.

Dette er dog kun på demitenssatsen og kan kun modtages efter gældende regler i 2,5 år.

SU kan opnåes efter man har været gift og boet sammen i mindst 2,5 år.

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #3  
Old 23-01-2012, 20:28
soulflyfree soulflyfree is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 12
Default

hey

det vil sige, det anbefales hun skal lære dansk i 2,5 år før hun kan komme i arbejde ??
Reply With Quote
  #4  
Old 23-01-2012, 21:40
Belarus Belarus is offline
Retired

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Aug 2010
Location: Fra Holstebro/Struer
Posts: 344
Default Må godt arbejde

Hej Soulflyfree.

Nej, det vil ikke sige at hun skal lære dansk i 2½ år, før hun kan tage et arbejde.

Når din kone og dig har søgt og fået familiesammenføring i Danmark, får din kone et sygesikringsbevis på borgerservice i den kommune i bor i.
Din kone vil få et midlertidlig opholdstilladelse der gælder i to år.
Ifølge de papirer i har udfyldt til udlændinge service, har din kone forpligtet sig til, at blandtandet at lære sproget.

Men i hele perioden, kan din kone tage et arbejde ved siden af at hun går på sprogskole.

I vores tilfælde havde min kone sprogskole i 18 timer om ugen, samt 13 timers arbejde ved siden af.
Reply With Quote
  #5  
Old 24-01-2012, 09:55
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej !

Som loven forskriver det så skal man ved FS underskive en integrationsaftale med sin hjem kommune om at din kone skal lære dansk og det er rigtig så snart man har en tidsbegrænset opholdstilladelse så har man også ret til at tage arbejde i DK.

MEN MEN mit råd er lad nu være med at være så forhippet på at få hende i arbejde tag nu og hellige jer sprogskolen og lad hende lære sproget for jo bedre sprogkundskaber hun har jo nemmere bliver det også at finde job.

Sprogskolen er ikke noget ferie ophold og der skal hænges i hvis man skal kunne gøre det færdig på kort tid. ( min kone gjord det færdig på 1,5 år incl Modul 6 Stuide prøven )

Studieprøven er ikke obligatorisk men skal tages hvis man skal have adgang til vider uddannelse her i landet da den er adgangsgivende.

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #6  
Old 21-05-2012, 15:19
Jutman Jutman is offline
Retired

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Aug 2009
Location: Slagelse
Posts: 686
Default

Hej

Jeg bliver nødt til at korrigerer det med SU. Der findes forskellige regler man kan falde under.

Man kan få SU indenfor de 3 år man er underlagt integrationsprogrammet. Og derefter opfylder man så automatisk den formuleret regel om at have været gift med en dansk statsborger i i mindst to sammenhængende år. !!!
Reply With Quote
  #7  
Old 21-05-2012, 15:22
Jutman Jutman is offline
Retired

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Aug 2009
Location: Slagelse
Posts: 686
Default

Desuden findes der i hvertfald i Hovedstaden (rødovre) mulighed for at en en HF efter modul 5, og her kan man sammen med nogle flere dag få SU.

Iøvrigt, skal nævnes at de har en speciel dansk B for udlændinge !!! og ikke en almindelige dansk HF eksamen.

Der er formentlig også mulighed for samme i de tre store byer i provinsen for samme..
Reply With Quote
  #8  
Old 21-05-2012, 15:25
Jutman Jutman is offline
Retired

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Aug 2009
Location: Slagelse
Posts: 686
Default

Endnu en post..

Rundt om i Danmark findes der nogle FIF kursuser. FIF står for 'vist nok' Forberede for Invandre og Flygtninge. Det der er smart er at de er 1 årig og typisk målrettet fx. socialrådgiver eller pædagog uddannelsen.

Dette er betragtet som en ungdomsuddannelse og også SU givende..
Reply With Quote
  #9  
Old 16-08-2016, 11:19
svetjan svetjan is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Esbjerg
Posts: 2
Default Sprogskole

Når min russisk forlovede og datter(11 år) kommer til danmark for vielse og familiesammenføring så kan der godt godt gå en del tid, ser det ud til, inden der bliver givet ophold, især i disse tider hvor der udlændingstyrelsen er hårdt belastet med flygtninge.

Kan de godt starte på sprogskole/folkeskole inden ophold er givet?

Hvis ikke er der så nogle gratis eller betalings sprogkurser i dansk som kan bruges i ventetiden for både mor og datter?
Reply With Quote
  #10  
Old 28-08-2016, 21:56
Klendinika's Avatar
Klendinika Klendinika is offline
Super Moderator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Jan 2014
Location: 4200
Posts: 844
Default

Hej

Ikke fået svar endnu !!! Der er desværre kun betalingssystemet tilbage. Jeg ved ikke hvordan det er med børn.. men voksne kan købe sig ind på sprogskolen. Ellers ... CD-rommer og gratis bib materiale er mit byd.
__________________
Follow Hermius1 + http://rusland-info.weebly.com/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 17:45.