Go Back   Russisk-Dansk Forum > Dansk visum og opholdstilladelses emner

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-08-2010, 18:29
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default Information om lovændring !

Hej !

Ja så blev det den 1st August og det betyder nye regler igen igen så her er hvad der er offentlig gjort på US hjemmeside

Den 1. august træder en række lovændringer i kraft, som har stor betydning for mange grupper af udlændinge i Danmark. Læs mere om fire af lovændringerne her.


1. Ansøgning om forlængelse skal ske før opholdstilladelsen udløber
Når man søger om forlængelse af sin opholdstilladelse, er det nu af helt afgørende betydning, at man indgiver ansøgningen i tide, dvs. inden ens hidtidige opholdstilladelse udløber. Gør man ikke det, må det forventes, at ansøgningen bliver afvist, fordi man opholder sig ulovligt i Danmark. En sådan ansøgning, der indgives for sent, vil ikke blive behandlet af Udlændingeservice. Man vil skulle forlade Danmark og ansøge om en ny opholdstilladelse fra sit hjemland. Ansøgningen fra hjemlandet vil blive betragtet og behandlet som en helt ny ansøgning om opholdstilladelse, dvs. den vil blive behandlet efter de regler, der gælder for personer, som ansøger om opholdstilladelse for første gang, og man mister retten til at opnå en forlængelse af den tidligere opholdstilladelse. Hvis man opholder sig ulovligt i Danmark, risikerer man desuden at blive meldt til politiet og udvist med indrejseforbud, dvs. at man ikke må indrejse i Danmark i en bestemt periode. Læs mere om hvordan, man ansøger om forlængelse, under oplysningerne om de forskellige typer af opholdstilladelse (arbejde, studerende, au pair, familiesammenføring osv.). De findes under området Indrejse & ophold.

2. Flygtninges rejser til hjemlandet
For flygtninge, der har asyl (opholdstilladelse efter udlændingelovens § 7 eller § 8, stk. 1 eller 2), kan ferie eller andet korterevarende ophold i hjemlandet eller det land, hvor asylmyndighederne har fundet, at flygtningen risikerer forfølgelse, fremover medføre, at opholdstilladelsen i videre omfang end tidligere kan inddrages. For en flygtning med tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse vil en rejse til hjemlandet kunne medføre, at opholdstilladelsen inddrages. Det vil kunne ske i indtil 10 år efter, at man første gang fik opholdstilladelse som flygtning. Perioden på 10 år regnes fra det tidspunkt, hvor man første gang fik opholdstilladelse. Der skal altså være gået mindst 10 år fra dette tidspunkt, til det tidspunkt, hvor man indrejser i sit hjemland/asyllandet. For en flygtning, der endnu ikke har opnået tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse vil en rejse til hjemlandet altid kunne medføre, at opholdstilladelsen inddrages. Det gælder uanset, hvor lang tid man har haft tidsbegrænset opholdstilladelse i Danmark. Læs mere om rejser til hjemlandet for udlændinge med opholdstilladelse efter §§ 7 og 8.

3. Modtagelse af offentlig hjælp - ægtefællesammenføring
Reglerne om ægtefællesammenføring er ændret, så den herboende (ægtefællen/partneren i Danmark) for at leve op til kravet om selvforsørgelse ikke må have modtaget offentlig hjælp efter integrationsloven eller efter lov om aktiv socialpolitik (fx kontanthjælp eller starthjælp) i en periode på 3 år forud for afgørelsen om ægtefællesammenføring. Tidligere var perioden 1 år. Læs mere om ægtefællesammenføring.

4. Elektronisk registersamkøring til brug for kontrol
Der er indført hjemmel til elektronisk kontrolsamkøring af relevante registre i Udlændingeservice og andre myndigheders registre. Det betyder, at Udlændingeservice vil kunne samkøre oplysninger fra CPR (Det Centrale Personregister) og BBR (Bygnings- og Boligregistret) og indkomstregistret med egne registre for at kontrollere, om betingelserne for en opholdstilladelse er opfyldt. Læs mere om registersamkøring.

Kilde Ny i danmark.

Mvh
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2010, 21:50
BAT*21's Avatar
BAT*21 BAT*21 is offline
Contributing Member

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: May 2009
Location: Jylland
Posts: 716
Default

Indgivelse af ansøgning om fornyet opholdstilladelse efter de første 2 år, skal ske tidligst 3 mrd. før og senest 1 måned, inden tilladelsen udløber.

Det mærkelige er, at min hustru´s tilladelse udløb d. 16 april og da der blev udstedt en ny, så gjaldt den kun frem til d. 16 januar 1012,- ergo gælder den ikke i 2 år, men kun 1 år og 9 mrd.

Hmmmm,- mærkeligt !
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2010, 22:45
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej BAT !

Ja jeg fatter heller ikke noget som helst af deres måde at agere på i US. Se da vi søgte om forlængelse de to første gange uha da da der kom den lyn hurtigt ( indenfor en mrd ) Men nu går min kone rundt uden en opholdstilladelse da den er udløbet og vi intet hører fra US så nu ved vi hverken ind eller ud. Jeg må vist hellere lige slå på tråden til dem.

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-08-2010, 19:37
BAT*21's Avatar
BAT*21 BAT*21 is offline
Contributing Member

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: May 2009
Location: Jylland
Posts: 716
Default

Det behøves I ikke at gøre Astra,- de er helt normalt- nu !
Nøjagtigt de samme udspillede sig med min hustru, der gik måneder og vi skulle bare slå koldt vand i blodet og vente, for de er som sædvanligt bagefter. I har gjort Jeres pligt og så er det i orden.

Jeg¨mener at huske, vi var ude på 2 mrd. over udløbstiden og så kom der et brev, med selve godkendelsen og 1 måned efter, kom det nye kort, som skal opbevares i pungen sammen med kreditkort og lign.

Jeg ringede ind og tjekkede efter, om de nu havde modtaget ansøgningen og han bekræftede datoen, men vi skulle bare tage den med ro.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-08-2010, 20:38
Thomas T Thomas T is offline
Retired
 
Join Date: May 2010
Posts: 75
Default

Quote:
Originally Posted by BAT*21 View Post
Indgivelse af ansøgning om fornyet opholdstilladelse efter de første 2 år, skal ske tidligst 3 mrd. før og senest 1 måned, inden tilladelsen udløber.

Det mærkelige er, at min hustru´s tilladelse udløb d. 16 april og da der blev udstedt en ny, så gjaldt den kun frem til d. 16 januar 1012,- ergo gælder den ikke i 2 år, men kun 1 år og 9 mrd.

Hmmmm,- mærkeligt !
Jeg kunne forestille mig(hvis jeg da har forstået reglerne korrekt) at det er et trick de bruger fordi hun så ikke kan søge tidsubegrænset ophold næste gang, men må nøjes med at søge forlængelse næste gang også, da hun så ikke har haft lovligt ophold i landet i 4 år. Måske du skulle vende sagen med en advokat? Hvis det forholder sig som jeg skriver er det i hvert fald ret groft gjort af dem, og jeg tvivler på det er lovligt.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-08-2010, 17:59
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej !

Hørte så idag at Hr. Peter Skårup udtalte sig fra DF sommermøde hvor han vil stille et forslag om at lukke totalt af for IKKE VESTLIGE udlændinge. DF vil dog ikke komme med en udmelding om hvilke lande man har påtænkt sig at udelukke.

For mig virker hans udtalse som meget rasistisk og det får mig helt op i det røde felt da ved at soge sådan så er RU og UA også med i hans kommentar og hvis Hr. Skårup skal til at bestemme hvem jeg evt må gifte mig med ja så hører alt op og det Danmrk påberåber sig at have demokrati er i alt fald ikke at være demokratisk

Hr Skårup skal på igen måde bestemme hvem jeg må og ikke må gifte mig med og han skal ikke bestemme hvor jeg skal bo hvis jeg vælge en IKKE VESTLIG UDLÆNDING. Hr. Peter Skårup er helt ude på et skå plan og tænker ikke på at vi stadig mangler dygtige læger og andre højt uddannet folk i Danmark .

Hans utaleser virker meget grove og er direkte diskriminerende efter min mening og han burde snart få at vide han skal til at tie stille nogle i DF burde give ham en mundkurv på.

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 10:05.