Go Back   Russisk-Dansk Forum > Dansk visum og opholdstilladelses emner

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-01-2016, 21:33
Malchik's Avatar
Malchik Malchik is offline
New Member
 
Join Date: May 2015
Location: Haderslev
Posts: 10
Default Hvor skal vi starte?

Hej RDF, jeg håber det her er det rigtige forum at bruge...
Jeg har fundet mig en rigtig sød kæreste fra Ukraine igennem bride.ru, som jeg har været nede og besøge en del gange efterhånden, og hun har også været i DK og besøge mig, vi har kendt hinanden i ca. 9 måneder nu og og har vel været kærester i ca. 8, vi er jævnaldrende og hun taler rigtig godt engelsk.
Nu er vi begyndt at tale om hvad vi skal gøre for at få hende her til landet, jeg fandt denne side for noget tid siden nu, og tænker der er en stor videns og erfarings base her, som kan forklare tingene på et lidt mere forståeligt sprog, så mit spørgsmål er egentlig... hvor starter vi? Hvad er det første skridt osv.
Jeg har selvfølgelig læst en del på nyidanmark, men vil gerne høre hvad i har at sige...
Reply With Quote
  #2  
Old 04-01-2016, 22:45
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej Malchik.

Hjertelig velkommen her på RDF, jeg håber du vil finde dig rigtig godt tilrette her på RDF og vil detale i deabtterne samt skrive indlæg .

Hvor er det glædeligt at læse din historie og det glæder en gammel rotte i faget at der stadig findes danske mænd som trods krisen imellem RU og UA .

Ja hvor skal i starte jo ser du det i skal i første omgang er jo at få talt om i nu er helt sikker på at hun nu også vil forlade alt det trygge i sit hjemland for hun bliver total afhængi af dig og med de regler vi i dag har så er det noget op af bakke så du skal have nogle brede skuldere og kan formå at sætte gang i US og andre myndigheder.

Men da i nu har møtes så meget og hun har været her engang så skal i søge et visum til Danmark til hende og når hun har det så kan i så begynde men inden det skal hun have ordnet alle sine papirer i Ukraine og det vil sige hvis hun har været gift før skal hun have oversat sin skilsmissepapirer til engelsk af en godkendt translatør med apostille på papirene samt sit pas og det hendes resje pas og ikke sit innnerpas som de også har . Vis der er et barn som skal med skal der forligge en skriftlig erklæring fra faren om at barnet må forlade landet og barnet skal være under 15 år ved ansøgning om FS.

I skal lige ledes opfylde det krav som hedder boligkravet hvilke betyder at du skal enten haven en lejekontrakt på et hus eller ljelighed af passende størrelse , du må må ikke bo i fremlejet lejemål men ejer du mursten selv skal du blot vedlægge en BBR på dine mursten så er den i vinkel.

Jeg har lavet en liste over de papirer som skal med men den er ved at have nogle år på bagen så om den er helt fyldestgørende mere kan jeg ikke helt garantere men gå i den blå linie hvor du finder Search klik på den og en søgemaskine åbner her skriver du i fletet : Papirer der skal med fra Rusland så skulle det meget gerne dukke op . Nu tænker du jo nok jamen min kærste er ikke fra Rusland nej men det er samme papirer de skal bruge unaset om de kommer fra det ene eller det andet land.

Spørg endelig løs jeg hjælper meget gerne alt det jeg kan .

Endnu engang hjertelig velkommen her hos os på RDF.

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-01-2016, 02:20
Klendinika's Avatar
Klendinika Klendinika is offline
Super Moderator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Jan 2014
Location: 4200
Posts: 844
Default

.. og du skal være klar over at du skal bruge tid på hende, ikke bare nu. Men når hun kommer, når hun skal lære dansk, når hun skal finde sig tilrette i Danmark.

Har du egen bolig og en normal indtægt samt skaffe penge til garantien (som jeg har forstået er genindført.. medmindre du har børn fra et tidligere forhold) og du ikke har en kriminel fortid samt ikke har modtaget velfærdsydelser de sidste 3 år (kontanthjælp). Så er resten bare papirarbejde og venten..
__________________
Follow Hermius1 + http://rusland-info.weebly.com/
Reply With Quote
  #4  
Old 05-01-2016, 17:58
Malchik's Avatar
Malchik Malchik is offline
New Member
 
Join Date: May 2015
Location: Haderslev
Posts: 10
Default

Mange tak for jeres velkomst og svar!
Vi har talt om det i et stykke tid, men nu her efter sidste gang, hvor hun var her en uge og besøge mig, min familie og venner, er vi blevet enige om at det er det vi vil. Hun prøver endda at finde dansk kurser i Kiev hvor hun bor, udover de engelsk timer hun allerede tager. Jeg går også selv til russisk.
Jeg er klar på at hun kommer til at være helt afhængig af mig, og hjælpe hende med alt.
Der er ingen af os der har været gift før, og vi har ingen børn, hun er 25 og jeg er 28 år.
Skal man gifte sig først og så begynde papirarbejdet eller skal man starte papirarbejdet og så gifte sig? Og hvor vil det være nemmest i forhold til papirer at blive gift, her eller i UA?
Hvilket visum er det vi skal søge til hende?
Skal hun have oversat sit rejsepas??
Jeg har en god lejlighed, et godt stabilt job, samt en opsparing, ingen kriminel fortid, og aldrig modtaget kontanthjælp.
Hvad med hendes uddannelse fra UA, hvornår vil det være smartest at få undersøgt hvad det svarer til herhjemme?
Jeg har været så heldig at finde en gammel kollega her fra byen, som selv lige har giftet sig med sin Ukrainske kæreste, og de er i øjeblikket ved at gennemgå det hele, deres situation er dog anderledes da hun allerede var i DK som au-pair... derfor er det nu stadig rart at høre råd fra så mange sider så muligt!!
Reply With Quote
  #5  
Old 05-01-2016, 22:16
Klendinika's Avatar
Klendinika Klendinika is offline
Super Moderator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Jan 2014
Location: 4200
Posts: 844
Default

Hej

Forummet er jo netop til fo hjælpe.

1. undersøg om ukrainisk kørekort kan ombyttes til dansk/eu. Jeg tror det, så hvis hun ikke har kørekort, lad hende tage det dernede.
2. Hendes pas er jo på engelsk, så det skal ikke oversættes.
3. hendes uddannelses diplom kan være en god ide at oversætte, men få det vurderet i Danmark giver ikke mening førend hun er tæt på at være færdig med sprogskolen.
4. Hun skal have et papir der fortæller hun er ugift.
5. Selvfølgelig afhængig af om i skal giftes her eller hos hende. Men der antydes at der skal være her, så et alminde,ligt visum, søg for 2-3 måneder et privat visum. I den periode skal i så nå at giftes og indgive familiesammenføring, mens den foregår har hun lov at være her.
6. Man kan faktisk få en sprogpakke.. glemt hvorfra. Måske nyidanmark til at starte på. Ellers gå på bibliotek, køb en cd eller lignende og send derned. Ellers lille sted at starte: travlang.com vælg languages og der sprog man kan og det sprog man vil lære. ellers google, på engelsk. Der er flere sites.
7. Det er super at du allerede har en kontakt, hun vi føle sig mere hjemme hurtigt. ellers lad hende søge på facebook der en gruppe eller to, samt inde på odniklassi (hun ved sikkert hvad det er) og på den måde finde venner her.
8. I er så heldige at det er 2016, der er masser af hjælp ude i den elektroniske verden. adgang til tv, skype osv.
9. Alle jeg kender fra Rusland og Ukraine klare sig i Danmark, fået dansk sprog diplom og efterfølgende kursus/uddannelse og arbejde.. men det kommer ikke af sig selv.
10. Ellers fyr løs og held og lykke
__________________
Follow Hermius1 + http://rusland-info.weebly.com/
Reply With Quote
  #6  
Old 06-01-2016, 22:16
Malchik's Avatar
Malchik Malchik is offline
New Member
 
Join Date: May 2015
Location: Haderslev
Posts: 10
Default

1. Jep hun har kørekort, og jeg har undersøgt det, det kan ombyttes til dansk hvis man medbringer en lægeattest
2. Ja det er nemlig det, derfor undrede jeg mig :-)
3. Okay det var rart at vide!
4. Det må jo så være sådan en civilstandsattest, som jeg har læst om herinde.
5. Så jeg laver en VU2 invitation til privatbesøg til hende, og hun ansøger om et VS1 schengenvisum (kort ophold) til 2-3 måneder, vi gifter os når hun kommer her, og så indgiver vi en FA1 ansøgning om familiesammenføring med alle relevante bilag? Som vi vel har fået godkendt og oversat inden hun tager afsted? (Vil de så ikke bare smide hende ud og give hende en karensperiode??)
6. Tak, jeg har fundet en side som ser lovende ud!
7. Ja det er vi begge meget glade for, jeg kan høre specielt på hende at det har virkelig lettet hendes sind. Men jeg skal nævne de ting du siger for hende.
8. Ja det må man sige, vi snakker hver morgen og aften over Viber, og skriver også sammen i løbet af dagen, der er rigtig god kontakt efter hun skiftede teleselskab.
9. Igen, det er virkelig rart at høre at andre klarer det og kan få det til at hænge sammen, for når man står lige foran det, inden man er gået igang ser det meget uoverskueligt ud, men bare i løbet af de sidste par dage med at læse og skrive herinde, er det blevet meget mere gennemsigtigt!!!!
Det var også herinde jeg fandt bride.ru til at starte med, og da det var gratis prøvede jeg bare at oprette en profil, så fik jeg kolde fødder og glemte det i et par uger, men jeg tog mig sammen og skrev til én pige og hun svarede dagen efter, vi mailede sammen i en måneds tid, og jeg stod foran en længere udsendelse, så jeg tænkte hvis det skal blive til mere det her, skal vi mødes nu, så vi aftalte at mødes i Kiev, faktisk præcist en måned efter første kontakt. Vi mødte hinanden første gang en fredag lige ude foran mit hotel, hvor vi begyndte at gå og snakke, i starten sagde hun ikke så meget, så jeg kom virkelig på arbejde med at holde samtalen igang, hun var bare genert over sit engelsk, som der blev betydeligt bedre i løbet af weekenden og lige siden har jeg nærmest ikke kunne lukke munden på hende haha. Hele weekenden gik med gåture, snak og hygge i Kievs gader og mange parker. Det var godt nok svært at tage hjem om mandagen, vi var fuldstændig skudt i hinanden og er det stadig! Jeg fløj forresten med Wizz fra Lübeck, også et hint fra denne side! Lige siden har jeg så mødt både familie, venner og været til hendes nieces barnedåb. Plus hun har holdt jul herhjemme
Reply With Quote
  #7  
Old 07-01-2016, 00:08
Klendinika's Avatar
Klendinika Klendinika is offline
Super Moderator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Jan 2014
Location: 4200
Posts: 844
Default

hej
vedr. 5.
Jeg har hørt modstridende oplysninger. Men når hun indgiver familiesammenføring (FS) har hun lov til at være her. Om hun rejse hun, tja. Tror jeg, hvis hun vender tilbage inden visumet udløber, men mener ikke at hun kan søge nyt visum mens FS kører og skal vente på at FS tildeles.

ellers tjek skyscanner.dk. En retur fra CPH er nede på under 1500 kr. med Lufthansa og en rejsetid på under 6 timer fra København til Kiev.

Jeg tror udfra det du skriver at du har ret godt styr på det..

vedr. 1) Tjek fordi det er også noget med en tidsfrist..

Må man spørge hvad hun har uddannelse?
__________________
Follow Hermius1 + http://rusland-info.weebly.com/
Reply With Quote
  #8  
Old 09-01-2016, 16:52
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej .

Her er en udførlig liste med hvad i skal bruge og hvordan i gør . Husk på at hun skal op til en sprogprøve og en skal i betale for samt der kun findes tre steder i hele DK hvor den kan tages . Hun skal bestå den sprogtest fir at i kan få FS så det er vigtig hun lære Dansk meget hurtig.

Papirer Fra Rusland

--------------------------------------------------------------------------------

Hejsa !

Da jeg nu er blevet spurgt mange gange om hvad for nogle papirer som
skal med fra Rusland når ens kommende kone skal rejse her over og bo.
Skriver jeg så her en liste over de papirer som SKAL med.

1) Gyldigt rejsepas (Travlingpasport) Russere har to pas et til inden for
Den russiske federation og et uden for.

2) Hvis hun har været gift og er skilt så skal hendes skilsmissepapirer
med og de skal være oversat til engelsk og være legaliseret.

3) Dåbsattest SKAL også være oversat og legaliseret.

4) Uddanelsespapirer skal dog ikke være legaliseret eller oversat .
Dette kan klares fra DK.

OBS OBS ! hvis din kommende kone ikke har været gift skal hun
aligevel dokumentere hvad hendes status er i form af er stykke
papir som beviser dette.

Hvis der er et barn med skal den biologiske far underskrive en
formular om at barnet har lov til at udrejse fra Rusland og tage
ophold i et andet land. ( dette kan godt være noget af et problem )

Husk ved ansøgning om familesammenføring skal der søges inden
barnets fyldte 15 år . Børn over 15 år skal selv søge som et
selvstændigt voksent menneske og vil højeste sandsynligt få et
afslag da der tages forbehold for det de kalder tilknytning til DK
eller hjemlandet hvor den er størst. Der tages ikke hensyn til barnets
tarv DESVÆRRE.


Mvh.ASTRA16V

P.S. Glemte at skrive der skal være to stykke papirer som ens kone/Kærste
skal have med inden hun rejser fra Rusland og det er et stykke papir fra
hendes chef som domuntere at hun kan vemde tilbage til sit nuværende job
samt hun skal have et stykke papir fra sin Bank på hvor mange penge hun
har på sin bank konto.
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-01-2016, 16:53
Malchik's Avatar
Malchik Malchik is offline
New Member
 
Join Date: May 2015
Location: Haderslev
Posts: 10
Default

Hejsa.
Jeg har nu endelig fået læst FS ansøgningen igennem, og så længe hun er her lovligt allerede, fx bare på besøgsvisum, så skulle der ikke være nogen problemer. Hvis hun skal ud landet mens sagen kører kan man jo søge om re-entry visum.

Tak for info Klendinika! Men fordi jeg nu bor i sønderjylland så der er cirka lige langt om det er til lubeck eller cph, tilgengæld er der ingen broer til lubeck og det er direkte, 3 timers flyvetid plus man lander i zhulyany i stedet for borispol!

Hun er uddannet psykolog fra universitetet og arbejder med autistiske børn på en skole

Jeg har nu sendt hende et dansk program som hun må prøve sig med indtil videre, men jeg er også sikker på at det vil gå hurtigt med dansk når hun først er her, der ligger en dansk skole her i haderslev så det kunne ikke være bedre!
Mange tak Astra, jeg har fundet din liste der!
Reply With Quote
  #10  
Old 10-01-2016, 18:50
Klendinika's Avatar
Klendinika Klendinika is offline
Super Moderator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Jan 2014
Location: 4200
Posts: 844
Default

hej

Lyder spændende... et lille meget tidligt hint. Nu hun er glad for børn, så prøv at se om i kan finde en børnehave hvor hun kan komme ned, ulønnet, når hun er forbi modul 3.
Min kone er selv pædagog og flere af hendes venner ditto, de har har altså fået et bedre dansk end en del andre.
Dog er det selv børn af r.vhuller i en børnehave !!! Men thats life.
__________________
Follow Hermius1 + http://rusland-info.weebly.com/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 13:46.