Go Back   Russisk-Dansk Forum > Dansk-russiske ægteskaber og forholdsdiskussioner

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-09-2016, 16:38
ViBo ViBo is offline
New Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19
Default Familiesammenføring

Jeg har fundet den dejligste Ukrainske kvinde og vi har nu kendt hinanden i over 3 år. Kan kun sige at forholdet bliver bedre og bedre. Hun bor på Krim og vi påtænker at søge om familiesammenføring. Hun er 42 og jeg er 51 år gammel. Hun har 3 børn og den ældste på 13 år har allerede været i Danmark en gang. Jeg sejler jo som Maskinchef og vi bor sammen så meget det er muligt når jeg er hjemme. Hendes forældre passer børnene imens. Hun har boet hos mig i Danmark 6 gange nu (ca. 4-5 uger pr. gang). Sidste VISUM var et årigt og hun får VISA gennem Odessa hvor hun møder op med ansøgningen og hvor de så sender den til Kiev. Der har ingen problemer været med det udover at rejsen til Odessa er rigtig træls ved grænsen.

Jeg har dog kun boet hos hende 2 gange grundet konflikten mellem Ukraine/ Rusland da Udenrigsministeriet fraråder rejser til Krim og jeg vil nødigt sidde fast dernede pga. mit arbejde. Vi vil begge gerne giftes men da det nu er meget besværligt at rejse til Kiev og ordne de nødvendige papirer pt. pga konflikten mellem Ukraine og Rusland tænkte jeg at det måske var bedre at ansøge om familie sammenføring på grundlag af at være faste samlevere. Vi lever allerede stort set som mand og kone nu.

Ville høre om der er nogle der kan hjælpe med flg. spørgsmål angående ansøgning om familiesammenføring:

1. Tilknytningskravet (de nye regler)
Er der nogen der ved hvad der ses, helt konkret, på angående tilknytningskravet? Er det helt simpelt antallet af familiemedlemmer som ansøger har kontra hvor mange familiemedlemmer den anden part i forholdet har? Eller er der andre specifikke forhold der gør sig gældende når tilknytningskravet bedømmes?

2. Fast samliv
Man kan iflg. lovgivningen (notat af 9. maj 2007) ansøge om familiesammenføring hvis man er fast samlevende. Hvordan skal vi, helt konkret, dokumentere at vi rent faktisk lever sammen og opfylder kravene for fast samlevende? Vi kan selvfølgelig fremvise billetter, VISA samt bevise at jeg forsørger min samlever.
Men iflg. vejledningen på nyidanmark står der: "Det er som udgangspunkt ikke tilstrækkeligt, at man har samlevet under forskellige besøgsophold hos hinanden.". Hvis det ikke er nok at samleve sammen hvordan kan man så overhovedet opnå familiesammenføring som faste samlevere?

3. Børnene
Børnenes far er ikke helt let at have med at gøre (hvilke muligvis er forståeligt nok) men han passer dem stort set aldrig og er kun interesseret i at kunne få en større leglighed med baggrund i at han har dem. De ville dog aldrig komme til at bo med ham så det er kun på papiret han evt. kan få den lejlighed. Det har han dog ikke fået endnu og har ikke endnu ikke sagt god for at de må flytte med deres mor. De er 8, 9 og 13 nu. Men min samlever vil ikke hjælpe ham da de jo også er skilt og har et dårligt forhold sammen nu samt hun er igang med et nyt liv sammen med mig. Så det sætter vel en stopper for familie sammenføringen hvis der ikke ligger en godkendelse fra ham?

Mvh
Reply With Quote
  #2  
Old 16-09-2016, 16:29
Klendinika's Avatar
Klendinika Klendinika is offline
Super Moderator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: Jan 2014
Location: 4200
Posts: 839
Default

Hi

ad 1)
såvidt jeg er informeret, er det nye at man også tæller udenlandsk danskere med. Dvs. har du boet 10 år i USA og vil giftes med en amerikanere.. så er dommen NJET.

ad 2)
Billeder... billetter

ad 3)
Korrekt er der en problem, .. kender ikke helt proceduren, men kan kan tvinges, juridisk. I hvertfald hvis det var Rusland.. nå ja, der er Krim jo. Men om danske myndigheder vil acceptere det...??? og hvordan processen er ???
Men lad nu børnene tale med deres far. De skal ikke stoppe kontakten og en sommerferie billet til børnene er vil det mindste..
__________________
Follow Hermius1 + http://rusland-info.weebly.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 17-09-2016, 01:58
ViBo ViBo is offline
New Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19
Default

Så vidt jeg kan læse på NyiDanmark er det 26 års reglen der er forsvundet dvs. at alle skal opfylde tilknytningskravet. Også selvom man som mig er helt normal dansker der har boet i Danmark hele sit liv. Det skulle jeg ikke før. Her er hvad der står på NyiDanmark om ændringen:

Citat:
Det bemærkes, at udlændingeloven indeholder en undtagelsesregel om, at tilknytningskravet ikke stilles, hvis den herboende ægtefælle har været dansk statsborger i mindst 26 år, hvis den herboende er født her i landet og har boet her i mindst 26 år, eller hvis den herboende er kommet hertil som mindre barn og har boet her i mindst 26 år. Denne undtagelsesregel er ikke længere gældende som følge af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols dom af 24. maj 2016. Læs mere om dommen i nyheden fra 28. juni 2016

Nyhed
28.06.2016
Ændringer i tilknytningskravet i sager om ægtefællesammenføring
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har den 24. maj 2016 afsagt dom i sagen Biao vs. Danmark. Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har nu fastlagt dommens rækkevidde i forhold til dansk ret.

Dommen handler om tilknytningskravet i sager om ægtefællesammenføring (udlændingelovens § 9, stk. 7).

I de sager, hvor der stilles krav om tilknytning, kan der kun ske ægtefællesammenføring, hvis ægtefællernes samlede tilknytning til Danmark er større end til et andet land.

Hidtil er tilknytningskravet dog ikke blevet stillet, hvis den herboende har været dansk statsborger i mindst 26 år, hvis den herboende er født her i landet og har boet her i mindst 26 år, eller hvis den herboende er kommet hertil som mindre barn og har boet her i mindst 26 år. Dette er den såkaldte 26-årsregel (tidligere 28-årsreglen).

Menneskerettighedsdomstolen har fastslået, at 28-årsreglen (nu 26-årsreglen) er udtryk for indirekte forskelsbehandling på baggrund af etnicitet. En sådan indirekte forskelsbehandling er alene lovlig, hvis den er begrundet i tvingende og meget vægtige hensyn, der ikke relaterer sig til etnicitet, hvilket Menneskerettighedsdomstolen har fundet, at 28-årsreglen ikke har været. Danmark har derfor krænket forbuddet mod diskrimination.


Dommens betydning for verserende sager
Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet og Justitsministeriet har på baggrund af dommen vurderet, at Udlændingestyrelsen ved anvendelse af tilknytningskravet skal se bort fra 26-årsreglen.

Det indebærer, at tilknytningskravet nu også gælder i sager, hvor den herboende ægtefælle har været dansk statsborger i mindst 26 år, hvor den herboende ægtefælle er født og har boet i Danmark i mindst 26 år, eller hvor den herboende er kommet til Danmark som mindre barn og har boet lovligt i Danmark i mindst 26 år.

Tilknytningskravet kan dog fortsat fraviges, hvis ganske særlige grunde – herunder hensynet til familiens enhed – taler imod, at kravet stilles.

Dommen har ikke betydning for tidligere afgjorte sager.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2016, 11:34
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej .

1) man kigger på tilknytningen på dig og din kommende hustru . Tilknytningskravet var der også da jeg i tidernes morgen stod midt i det og som jeg ser det så vil din kommende hustru jo have mere tilknytning til Danmark i og med hun er gift med dig , så jeg tror ikke i skal ligge så meget i det andet end i skal kunne opfylde kravet .

2) at hub har været her på besøg i en kortere periode over nogle gange gør ikke at i kan søge som samlevere fordi så skal hun bo her fast det er nogle andre regler som gør sig gældende her så den kan i desværre ikke bruge .

3) h ad det angår børn skal i vide at der skal søges om FS inden barnets fyldte 15 år ellers er der stor mulighed for afslag , det er kunformilende omstændigheder der gør børn over 15 år får FS med sin mor så den regl skal i være OBS på samt at faren SKAL give tilladelse til børnene må forlade landet .

Er der problemmer med faren så er der følgende måder at løse det på og sorte penge i form af dollars er et godt meddel eller vis man har noget snavs på manden man kan true ham med har det en rigtig god virkning , har en del erfaring med dette og har hjulpet et par stykker med sådan noget .

Du skriver hun er ukrainer men bor på Crimea hvorfor har hun ikke fået et Russisk pas ? Og vis hun vil bo der nede så er det ikke nemt når man er ukrainer og det kan skabe problemmer . Min egen kone kommer fra Sevastopol så jeg ved rigtig meget om Crimea i og med jeg er der hvert år og familien stadig bor der nede . Et godt råd få hende til at blive Russisk statsborger i og med når hun skal have pension så er det dobbelt så meget som en ukrainer får og et Russsisk pas vil uden tvivl hjælpe hende i fremtiden .

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.

Last edited by Astra16V; 02-10-2016 at 11:37.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-10-2016, 11:34
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej .

1) man kigger på tilknytningen på dig og din kommende hustru . Tilknytningskravet var der også da jeg i tidernes morgen stod midt i det og som jeg ser det så vil din kommende hustru jo have mere tilknytning til Danmark i og med hun er gift med dig , så jeg tror ikke i skal ligge så meget i det andet end i skal kunne opfylde kravet .

2) at hub har været her på besøg i en kortere periode over nogle gange gør ikke at i kan søge som samlevere fordi så skal hun bo her fast det er nogle andre regler som gør sig gældende her så den kan i desværre ikke bruge .

3) h ad det angår børn skal i vide at der skal søges om FS inden barnets fyldte 15 år ellers er der stor mulighed for afslag , det er kunformilende omstændigheder der gør børn over 15 år får FS med sin mor så den regl skal i være OBS på samt at faren SKAL give tilladelse til børnene må forlade landet .

Er der problemmer med faren så er der følgende måder at løse det på og sorte penge i form af dollars er et godt meddel eller vis man har noget snavs på manden man kan true ham med har det en rigtig god virkning , har en del erfaring med dette og har hjulpet et par stykker med sådan noget .

Du skriver hun er ukrainer men bor på Crimea hvorfor har hun ikke fået et Russisk pas ? Og vis hun vil bo der nede så er det ikke nemt når man er ukrainer og det kan skabe problemmer . Min egen kone kommer fra Sevastopol så jeg ved rigtig meget om Crimea i og med jeg er der hvert år og familien stadig bor der nede . Et godt råd få hende til at blive Russisk statsborger i og med når hun skal have pension så er det dobbelt så meget som en ukrainer får og et Russsisktalende pas vil uden tvivl hjælpe hende i fremtiden .

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 23:03.