Go Back   Russisk-Dansk Forum > Dansk visum og opholdstilladelses emner

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19-02-2010, 15:54
Mikaudi's Avatar
Mikaudi Mikaudi is offline
Junior Member

Lenins medalje 

 
Join Date: May 2009
Posts: 248
Default Tilbagerejsetilladelse

Hej Astra.

Jeg kan ikke finde den "tråd" hvor vi skrev om tilbagerejsetilladelsen, så jeg må lige tage den op igen vedr. tilladelsen.

Der er lige kommet et brev fra US, til datteren, hvori de ønsker dokumentation for hendes ægtefælles boligforhold hun er godt nok blevet gift tidligt hva`, hun er altså kun 14½ år

Nå, men til sagen - i dette brev, står der en vejledning om "rejse under ansøgningens behandling."
Såvidt jeg husker, fik du den besked i US, at man ikke kunne rejse ud af DK under sagsbehandlingen - har jeg ret eller hva`?
I brevet står der flg.: Er du visumpligtig til DK, og ønsker du at foretage en udlandsrejse, skal du søge om tilbagrejsetilladelse, inden du udrejser, for at kunne genindrejse i DK efter udløbet af visumperioden.
Udrejser du uden at være meddelt en tilbagerejsetilladelse, skal du for at kunne genindrejse i DK under ansøgningens behandling på ny søge om visum via en dansk repræsentation i udlandet.

Jeg ved ikke om det er mig der fortolker dette brev forkert, men jeg får det til, at man godt kan rejse ud af DK under sagsbehandlingen selvom visumet udløber, blot man har fået en tilbagerejsetilladelse - har jeg ret - hvis ja, så kan jeg ikke få det til at stemme med den besked du fik over telefonen fra US, for det er da lige i modsat af hvad damen sagde til dig.

m.v.h.
Mikaudi
Reply With Quote
  #2  
Old 19-02-2010, 20:33
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,155
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej Mikaudi !

Mikaudi min ven først så kig på de tråde der hedder STICKY så kan du finde den tråd da jeg har lavet den til en sticky. Men jeg gentager da gerne hvad US damen sagde til mig.

Hun sagde at man kan ikke få en tilbagerejse tilladelse hvis man har ansægt om FS og har processuelt ophold i DK og man kan ikke have begge dele.

Forklaringen er at når man søger FS og er her på processeult ophold så er ens visum sat ud af kraft. Hvis man vælger at rejse ud af DK kan man ikke komme tilbage.

Man kan hvis ens visum er gyldig rejse i visum tiden men så først søge processeult ophold bag efter Dette er hvad damen i Visum afdelingen i US sagde til mig da jeg ringede der over.

Så konklusionen er at man kan ikke forlade DK på processuelt ophold og så komme tilbage. Så man har to muligheder. Enten at blive her og vente eller rejse hjem og vente til der kommer en opholdstilladelse.

Der gives kun tilbage rejsetilladelse i særlige tilfælde så som alvorlig sygdom i familien eller dødsfald.

Håber at dette er forstålig min ven ellers må vi spørge de kloge igen i US.

Og Mikaudi ja din datter har godt nok været hurtig må man sige....... Nej der må da være sket en fejl inde hos US.

MVh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #3  
Old 20-02-2010, 08:26
Mikaudi's Avatar
Mikaudi Mikaudi is offline
Junior Member

Lenins medalje 

 
Join Date: May 2009
Posts: 248
Default

Astra.

I det brev jeg har modtaget, står der: "ønsker du at foretage en udlandsrejse, skal du søge om tilbagrejsetilladelse, inden du udrejser, for at kunne genindrejse i DK efter udløbet af visumperioden".

Det er da lige modsat af hvad damen fortæller dig.

Ergo - Igen to modstridende oplysninger.

En fejl - ja, jeg skal da lige love for, at det er en fejl. Man sidder med en ansøgning fra en pige på 14½ år, hvor det fremgår, at hun ikke er gift. Hvis man kan lave fejl i sådan en bagatel, så tør jeg slet ikke tænke på hvad man så kan lave fejl i.

m.v.h.
Mikaudi
Reply With Quote
  #4  
Old 20-02-2010, 10:51
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,155
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Quote:
Originally Posted by Mikaudi View Post
Astra.

I det brev jeg har modtaget, står der: "ønsker du at foretage en udlandsrejse, skal du søge om tilbagrejsetilladelse, inden du udrejser, for at kunne genindrejse i DK efter udløbet af visumperioden".

Det er da lige modsat af hvad damen fortæller dig.

Ergo - Igen to modstridende oplysninger.

En fejl - ja, jeg skal da lige love for, at det er en fejl. Man sidder med en ansøgning fra en pige på 14½ år, hvor det fremgår, at hun ikke er gift. Hvis man kan lave fejl i sådan en bagatel, så tør jeg slet ikke tænke på hvad man så kan lave fejl i.

m.v.h.
Mikaudi
Mikaudi min ven NEJ NEJ OG ATTER NEJ du læser det brev som det passer ind i dit kram. FORSTÅ NU MIN VEN :

Udlandsrejse i forbindelse med visum udløb så kan man søge om at få en tilbagerejsetilladelse DET VIL SIGE : at man sådan set forlægner visummet.

Hvis du søger FS så virker visummet IKKE det er sat ud af kraft og man har så fået tildelt processeult ophold istedet. Du må og skal skille disse to ting af.

Som damen sagde DUKAN IKKE HAVE BEGGE DELE. Så selv om der står i brevet at hvis du ønsker at fortage en udlandsrejse efter visum udløb så skal du søge en tilbagerejsetilladelse. Det vil sige at enten så har du et visum eller også har du processeult ophold. Men Mikaudi jeg vil gerne du ringer til mig så vjeg forklare dig hvordan det hænger sammen.

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #5  
Old 20-02-2010, 14:07
BAT*21's Avatar
BAT*21 BAT*21 is offline
Contributing Member

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse 

 
Join Date: May 2009
Location: Jylland
Posts: 716
Default

Kort og godt,- så er der jo en ny process igang og den har overtaget det hele.
Visa har ikke længere nogen betydning !
Reply With Quote
  #6  
Old 20-02-2010, 16:52
Mikaudi's Avatar
Mikaudi Mikaudi is offline
Junior Member

Lenins medalje 

 
Join Date: May 2009
Posts: 248
Default

Astra, det brev jeg sidder med her, omhandler processuelt ophold i DK.
Der står en masse ting bl.a. om sagsbehandlingstider, henvendelser til US ect, og så står der, at hvis man vil rejse, skal man have en tilbagerejsetilladelse hvis visummet udløber. Hvis man ikke gør det skal man søge om et nyt visum gennem en dansk repræsentation.

Hvorfor skriver man det i et brev der omhandler processuelt ophold, hvis du IKKE kan have processuelt ophold og visum på samme tid ?????????????
Det er det jeg undre mig over.

"""Hvis man ikke gør det skal man søge om et nyt visum gennem en dansk repræsentation."""
Det vil sige, at når man henvender sig til en dansk repræsentation, vil man få den besked - sorry, du har processuelt ophold i DK - du kan ikke få noget visum, fordi du ikke kan være i besiddelse af begge ting.

Jeg tolker brevet, modsat af hvad damen sagde til dig.
Reply With Quote
  #7  
Old 20-02-2010, 17:21
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,155
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Mikaudi min ven et er hvordan du tolker teksten i et brev men en anden er hvad der er loven. Jeg forstår godt du tolker brevet til din fordel men sådan er det altsår bare ikke. Mikaudi loven er ikke noget jeg har fundet på og jeg er bare budbringer. Jeg syntes hvis du er så meget tvivl omkring det her så kontakt US og spørg efter visumafdelingen så skal de nok fortælle dig det som det hænger sammen. det var dem som jeg talte med.

Og igen så er loven sådan at du kan ikke have processult ophold i DK og så have et gyldig visum. Når man søger om FS og får processeult ophold så bliver det visum som er i passet sat ud af kraft det vil sige at det ikke virker mere forstået på den måde det er IKKE udløbet men kan ikke bruges.

Hvis du ønsker at rejse så kan du godt rejse ud af DK men du KAN IKKE KOMME TILBAGE før FS sagen er afsluttet. Men ring selv til US og spørg hvad det brev går ud på så får du jo det svar som er jeres sag relevant jeg kan ikke ringe der over og forklare i henhold til det brev da sagen ikke vedrøre mig. Jeg kan kun spørge om generelle betingleser og love. Så jeg vil ønske at i selv vil prøve at ringe til US og spørge for som sagt er jeg kun budbringer af hvad man fortælle mig pr. tlf og ikke andet.

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #8  
Old 20-02-2010, 21:32
Den flove Dansker Den flove Dansker is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 68
Default sådan

http://www.nyidanmark.dk/da-dk/spoer...tilladelse.htm

En udlænding med gyldig opholdstilladelse, der ønsker at rejse ud af Danmark og bagefter ønsker at rejse tilbage til Danmark på et tidspunkt, hvor opholdstilladelsen stadig er gyldig, skal ikke have en tilbagerejsetilladelse.

En udlænding, der har indgivet en ansøgning om opholdstilladelse første gang, kan få en tilbagerejsetilladelse, hvis ganske særlige forhold af humanitær karakter taler for det, eller hvis der er gået mere end tre måneder, siden ansøgningen blev indgivet.

At rejse til andre Schengenlande, medens man befinder sig på processuelt ophold i Danmark, er under ingen omstændigheder muligt. Men man kan naturligvis rejse på ferie til et land uden for Schengen, og så rejse direkte fra dette land til sit hjemland og tilbringe resten af ventetiden i hjemlandet.
Reply With Quote
  #9  
Old 20-02-2010, 23:57
Mikaudi's Avatar
Mikaudi Mikaudi is offline
Junior Member

Lenins medalje 

 
Join Date: May 2009
Posts: 248
Default

Astra, jeg behøver ikke tolke brevet til min fordel.
Begge mine piger har processuelt ophold og et multi-entry visum, udstedt af US, på samme tid, så for os er der ikke nogle problemer.

Det er bare underligt, at man siger et, og skriver noget andet.
Reply With Quote
  #10  
Old 21-02-2010, 00:30
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,155
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Quote:
Originally Posted by Mikaudi View Post
Astra, jeg behøver ikke tolke brevet til min fordel.
Begge mine piger har processuelt ophold og et multi-entry visum, udstedt af US, på samme tid, så for os er der ikke nogle problemer.

Det er bare underligt, at man siger et, og skriver noget andet.
Mikaudi måske men husk på når man læser lovstof så tolker man det altid til ens egen fordel og ikke til US fordel. Og fordi dine piger har processeult ophold og et muti-entry visa så nægter jeg at tro på at hvis de forlader DK så kan komme tilbage før FS sagen er afslutet det er jo det Den flove dansker også skriver i hans post så hvis nu det var mig ville jeg lave et telefon opkald til US og sikre mig inden i fortager jer noget.

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:27.