Go Back   Russisk-Dansk Forum > Dansk visum og opholdstilladelses emner

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 27-12-2009, 18:22
kroshka kroshka is offline
Retired

Lenins medalje 

 
Join Date: Dec 2009
Posts: 242
Default ... løntilskud

Jeg forstår ikke helt det der står m.h.t. til løntilskud, hvor der skrives, at det bl.a. er en af fordelene ved FS efter danske regler.

Jeg går ud fra, alle herboende, der har været arbejdsløse i en bestemt periode, kan tage et job, hvor arbejdsgiver får løntilskud.

Skal man ikke også som ny FS i DK efter danske regler have været uden arbejde i en periode - eller kan man fra dag 1 tage sådan et job? Hvis ikke, hvor længe skal man så have gået.

(Tilbudet om løntilskud er jo fint - men har bare den ulempe, at det ikke er anciennitetsgivende i A-kasse - og at det ikke er et permanent, men midlertidigt/tidsbegrænset job - hvor man i princippet samtidigt skal søge ordinært arbejde)
Reply With Quote
  #22  
Old 27-12-2009, 20:21
T63
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hvis din tilkommende søger opholdstilladelse efter de danske regler, så falder hun helt naturligt ind under integrationsloven.
Heri ligger så et sprogkursus hun skal deltage i.

Så længe det står på, er der ingen grund til bekymring omkring arbejde med løntilskud, da det næsten er tvingende nødvendigt, at din tilkommende kan sproget før hun kan begå sig på det danske arbejdsmarked.

Mht. evt praktikperioder under sprogskolen, vil jeg overlade dette til dem der har erfaring med dette.

Så længe din tilkommende er her på processuelt ophold (så længe hendes sag bliver behandlet), er det officielt således, at hun ikke må tage arbejde, hverken lønnet eller ulønnet.


Hilsen
T63
Reply With Quote
  #23  
Old 27-12-2009, 20:36
kroshka kroshka is offline
Retired

Lenins medalje 

 
Join Date: Dec 2009
Posts: 242
Default

tak men selve spørgsmålet gik på, hvornår man tidsmæssigt som FS ukrainer (efter nationale regler) vil være "kvalificeret" til at tage en job, hvor arbejdsgiver får løntilskud. Er det fra dag 1. eller efter 6 måender - eller?

Er man dansker afhænger det også af ens alder - der er bl.a. noget med forskellige regler hvis du er under eller over 30 år.
Reply With Quote
  #24  
Old 27-12-2009, 21:02
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej Kroshka,

Nu skal du høre reglerne er sådan at så snart din kone er inde under det som hedder integrarionsloven hvor hun deltager på sprogskolen så kan ved siden af få LØNTILSKUD men kun i den periode på 3 år som integrarionkontrakten løber. Og ja det er fra dag 1 af. Men få en snak jer en snak med jeres lokale jobcenter det er dem som sider med det så du kan med fordel kontakte dem og høre nærmere. Håber at du har fået svar på dit spørgsmål.

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
  #25  
Old 02-01-2010, 12:20
FRONTERA FRONTERA is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 58
Default

Tak for sidste aar, ser frem til det nye.
Med hensyn til SU mener jeg en egtefelle er ligestillet med alle andre borgere i DK, naar blot den anden part er i arbejde, efter EU-retten.
Jeg er et sted stodt paa en henvisning: DRC-EU Folderen, er der nogen der har et link dertil, det skulle bl.a. vere opdaterede oplysninger om at etablere sig i Tyskland.

Frontera
Reply With Quote
  #26  
Old 02-01-2010, 12:43
T63
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hej Frontera.

Selv tak!
Det er rigtigt forstået, men . . . . alligevel . . .
Du skal være arbejdstager, men det er uklart om du skal have haft fast arbejde i et andet EU-land, eller det er godt nok kun at have fast arbejde i Danmark.

Så vidt jeg husker, har der været en sag, hvor en kvinde ikke havde arbejdet i et andet EU-land men fået familiesammenføring efter EU-reglerne. Hendes ægtefælle fik tilkendt SU. På dette tidspunkt havde de så også været gift i 2½ år.

Hilsen
T63
Reply With Quote
  #27  
Old 02-01-2010, 12:57
T63
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hej igen Frontera.

Der skulle ikke være problemer når I er bosiddende i Danmark og hun ønsker at studere i Danmark.

Læs evt. dette link:
http://www.su.dk/SU/betingelser/uden...r/default.aspx
Reply With Quote
  #28  
Old 02-07-2010, 19:59
stuffer stuffer is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by T63 View Post
Hej igen Frontera.

Der skulle ikke være problemer når I er bosiddende i Danmark og hun ønsker at studere i Danmark.

Læs evt. dette link:
http://www.su.dk/SU/betingelser/uden...r/default.aspx
Kan hun så betegnes som EU-borger hvis hun har fået opholdstilladelse gennem EU-reglerne?

For undervisning er gratis for EU borgere mens det koster omkring 100.000,- pr år for ikke-EU borgere for en universitets uddannelse. En erhverv uddannelse er måske billigere men så bliver der nok ikke undervist på engelsk.

Nogen der kan svare på det? Eller hvem skal man spørge om det? Udlændingeservice eller skolen? Eller bare tilmelde hende som EU borger og så satse på at det er rigtigt nok?

En ny uddannelse er jo god for dem når de jo ikke rigtigt kan bruge den russiske til så meget.

Last edited by stuffer; 02-07-2010 at 20:14.
Reply With Quote
  #29  
Old 02-07-2010, 20:14
T63
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hej Stuffer.

Rusland er ikke medlem af EU (men det er derimod de baltiske lande), så de kan ikke studere gratis på bacheloruddannelserne, og jeg har gravet i reglerne omkring dette og kan læse at også kandidatuddannelserne er omfattet af denne 'gratisydelse' for baltere. Fra RUC påstås så det modsatte, så derfor bliver det ikke med hånden på Biblen, men man må ringe istedet.

En russisk kvinde som er gift og bosiddende i Danmark er derfor ikke omfattet af EU-reglerne for universitetsuddannelse.

en russisk kvinde der har mindst 2 år fra et universitet, har merit til at starte på 1 år i en bacheloruddannelse.
Har hun 3 år eller mere, kan hun starte på andet år i en bachelor, forudsat betingelserne er opfyldt.


hilsen
T63
Reply With Quote
  #30  
Old 02-07-2010, 20:20
Astra16V's Avatar
Astra16V Astra16V is offline
Administrator

Lenins medalje Stor arbejdskraft og tjenesteydelse Styrket venskab og broderligt samarbejde Kendelse af Røde Stjerne 

 
Join Date: Apr 2009
Location: Aalborg DENMARK
Posts: 4,163
Send a message via MSN to Astra16V
Default

Hej Stuffer !

Nej hun kan ikke regnes som en EU-Boger hvis hun er Russisk stasboger. Min kone er lige blevet færdig med en dansk uddannelse og for at kunne opnå SU så er kravet at I SKAL HAVE VÆRET GIFT I MINDST 2,5 ÅR Med hensyn til uddannelse er vi ikke blevet afkrævet nogen form for betaling. Min kone siger så til mig at
da vi startede med at finde ud af reglerne så var kravet at man skal som udgangs punkt have boet i DK i mindst 2 år så er man side stillet med danskerne.

Men det er rigtig som T63 skriver i skal have hendes udannelses papirer vuderet af SIRUS og så der efter kan i finde ud af hvad hun kan.

Mvh.
Astra16V
__________________
RUSSISK - DANSK-FORUM - HAR DU BRUG FOR GODE RÅD,VINK OG VEJLEDNING SÅ ER DET OS DU SKAL HENVEDENDE DIG TIL VI ER FØRENDE SPECIALISTER PÅ OMRÅDET.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:13.